Foto: suavehouse113, Flickr

Als consumenten een bruin product zien, denken ze aan groen. Dat beweren bedrijven die papieren handdoeken, servetten en luiers verkopen. Het bedrijf Cascade Tissue Groep lanceert daarom, ja echt, bruin gerecycled toiletpapier, en zetten het in de markt als “Mokka”. Zou jij het gebruiken? Het is vanaf volgende week te koop.

Met producten van bruin papier kunnen consumenten makkelijk laten zien dat ze om het milieu geven. Ze stralen uit dat ze van hergebruikt materiaal zijn gemaakt en zonder het gebruik van bleekmiddelen. Weliswaar kan wit papier tegenwoordig geproduceerd worden van 100% recyclingmateriaal en gebleekt worden zonder chlorine, maar de Cascades Tissue Groep beweert dat hun Mokka toiletpapier nog 25% “groener” is dan wit toiletpapier van hergebruikte materialen, dankzij onder meer energiebesparingen.

Toen het bedrijf zijn product aan distributeurs op een beurs showde, trokken veel geïnteresseerden eerst een vies gezicht, maar wanneer ze het product voelden, stelden ze vast dat het “perfect” was voor klanten die zacht en ecovriendelijk toiletpapier willen.

Mokka toiletpapier, zouden daar serieus marketing-experts naar hebben gekeken?

Bron: Wall Street Journal