Veelkleurig eten. Foto: gamene, Flickr

Veelkleurig eten. Foto: gamene, Flickr

Volgens onderzoekers van de Amerikaanse Cornell Universiteit is het voor kinderen belangrijk hóe het eten eruit ziet. Maar zij hebben andere voorkeuren dan hun ouders. “Wat kinderen visueel aantrekkelijk vinden verschilt nogal van wat ouders vinden,” zegt professor Brian Wansink. “Als we als ouders eten op een bord leggen, doen we dat op een manier die aantrekkelijk is voor ons en niet voor kinderen. ” Volgens de onderzoekers van Cornell vinden kinderen een bord met 7 verschillende items in 6 verschillende kleuren het aantrekkelijkst. Volwassenen daarentegen hebben een voorkeur voor 3 items in 3 kleuren.

De truc is om veel verschillende dingen neer te leggen in diverse kleuren. Denk bijvoorbeeld aan combinaties met groentes als  wortel (oranje), broccolli (groen) en mais (geel). Dat kost wat extra werk, maar het biedt ook de gelegenheid om een gevarieerde maaltijd te maken die kinderen lekker kunnen vinden.

Ook de vorm maakt uit. Eten waar een gezicht je van gemaakt is, of bonen die samen een hartje vormen, verhogen het eetsucces.

Bron: Cornell University

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Het Voedingscentrum over de Voedselzandloper
Zo maak je havermout goed klaar