(Dit artikel is tot stand gekomen met medewerking van Bamboodaddy)

Ondergoed van bamboe is milieuvriendelijker dan ondergoed van katoen en zit ook nog eens beter. Om die redenen verkoopt de webwinkel Bamboodaddy alleen nog boxershorts, sokken en T-shirts gemaakt van bamboe. Maar wat maakt bamboe nou zo bijzonder?

Bamboe heeft een mooie ronde vezel en is vele malen zachter dan katoen. Bamboe ondergoed zit daarom veel lekkerder dan ondergoed van katoen. Mensen die bamboetextiel voor het eerst voelen, verbazen zich over de zijdezachtheid van het materiaal.

En bamboe heeft nog meer gunstige eigenschappen voor gebruik in ondergoed: het ventileert beter en neemt veel sneller vocht op dan katoen. Dat is belangrijk omdat het ondergoed direct op je huid zit. De kwaliteit van bamboe ondergoed maakt dat je ook na een drukke dag je nog fris voelt.

Daarnaast is bamboe een milieuvriendelijke stof. Voor de teelt van bamboe hoeven geen insecticiden en pesticiden gebruikt te worden. Dat is bij katoen wel anders. Jaarlijks wordt er 200.000 ton gif over katoengewassen verspreid. Deze gifstoffen komen in de grond terecht en vaak blijft een residu over in de kleding.

Bamboe heeft geen kunstmest nodig om te groeien, gaat bodemerosie tegen en is zuinig met water. Maar waarom draagt niet iedereen bamboe? Omdat het pas sinds 2003 als textiel verkrijgbaar is. De vorige eeuw was voor katoen, onze eeuw is voor bamboe.

Greendaddy wil mensen helpen om van hun “katoenverslaving” af te komen en verkoopt daarom exclusief ondergoed van bamboetextiel voor mannen: boxershorts, sokken en t-shirts. In de webwinkel vind je het grootste assortiment van Nederland, inclusief producten van topmerken. hetkanWellers ontvangen 10% extra korting bovenop de prijzen die op de website staan. Gebruik daarvoor deze actiecode bij het bestelproces: hkw369.