Een paar dagen geleden was het Valentijn, daarom leek het me een leuk idee om mijn geliefde te trakteren op een heerlijke maaltijd in een lekker luxe restaurant in London. We hadden fantastisch gegeten en de ober was bijzonder vriendelijk (de verwachte valentijns-fooi had daar waarschijnlijk wel iets mee te maken…).
Helaas was het fantastische voedsel echt te veel voor ons, we konden het gewoon niet allemaal op. Gelukkig was er een prachtige oplossing…

 

Dat we niet alles op konden eten is overigens niet zo bijzonder, de Sustainable Restaurant Association heeft berekend dat alleen al in London er per jaar 21 ton ongegeten voedsel gewoon wordt weggegooid! Toch zat het me niet lekker en ik verontschuldigde me dan ook bij de kelder – erbij vertellend dat het heerlijk had gesmaakt.
“Geen probleem hoor meneer, zal ik de rest even in een doggie bag doen?“.
“Geweldig“, zei ik, “wat fijn dat dat kan!“
“Natuurlijk kunt u een doggie bag meekrijgen meneer! We bieden het tegenwoordig standaard aan. Ik zeg maar zo: be a lover, not a leaver!” Hij gaf me een knipoog.
Dus ik kon naar huis met een “doggie bag”.

Wat we mee hebben gekregen is eigenlijk helemaal geen ‘bag‘ (vertaald: tasje), het is een namelijk een kartonnen doosje. Een bijzonder doosje notabane, gemaakt van eco-vriendelijk material. Het doosje blijkt onderdeel van de “Too good to waste” (zonde om weg te gooien) campagne. Een flink aantal Engelse restaurants hebben zich hierbij aangesloten, waaronder ook een aantal landelijke ketens zoals  Gaucho, Ping Pong, Feng Sushi en Leon. Zelfs een aantal 5 sterren restaurants doen mee, zij hebben hun eigen merk & stijl op de standaard layout van de ‘doggie bag‘ laten drukken, zodat de klant een uniek verpakte extra maaltijd mee naar huis krijgt…