Foto: Peter Smith / Klean

Nu de sneeuw verdwenen is, komt de lente dichterbij. De sneeuwklokjes bloeien, de krokusjes en narcissen steken al hun kop op. Maar ook zwerfvuil komt weer onder de sneeuw vandaan. Lelijk. Maar gelukkig is er iemand die een plan heeft om 16,7 miljoen stuks zwerfvuil op te ruimen.

Peter Smith, oprichter van Stichting Klean, vindt dat zelf actie ondernemen stukken leuker is dan klagen. Dus verzon hij een manier om iets aan het probleem van zwerfvuil te doen.

Hij startte de actie “Verwelkom de lente”. Het idee is dat iedereen 1 dag voor de lente, dus op 20 maart, 1 stuk zwerfvuil opraapt. Als alle Nederlanders meedoen scheelt dat een gigantische berg van 16,7 miljoen stukken zwerfvuil. Een mooiere verwelkoming van de lente kun je toch niet wensen?

Het duurt nog een maand voordat de actie echt zijn beslag krijgt, maar natuurlijk staat niets je in de weg om alvast voorbereidend werk te doen.

Wil je meedoen met de actie? Geef je hier op en nodig ook je vrienden uit. Met de hashtag #DLV2012 kun je ook op twitter aandacht aan de actie geven.

Bron: Klean

Lees ook

Plastic tasje bedreigt grootste zeeroofdier

Een schone onderbroek is van bamboe

5 manieren om je oude spijkerbroek nieuw leven te geven