Foto: thegrid.ch

In de Telegraaf van gisteren stond nog te lezen dat Nederlanders het eerste willen bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking. Maar op dit moment zijn we nog één van grote donoren van geld voor ontwikkeling. We zijn vooral groot in microfinanciering, blijkt uit een rapport van de ING.

ING publiceerde gisteren het rapport “A Billion to Gain”, over de stand van microkrediet in de wereld. Nederland blijkt een grote speler te zijn. 2,1 miljard aan financiering komt uit Nederlandse bronnen. Dat is 8% van het totaal.

“Nederlanders hebben een leidende rol. Hun kennis en voortrekkersrol op het gebied van transparantie en maatschappelijk verantwoord ondernemen is een voorbeeld voor andere landen,” aldus Mark Cliffe, hoofd van ING Economisch Bureau.

Meer lezen: Duurzaam Nieuws heeft een uitgebreide bespreking van het rapport.

Lees ook

Franse bank scheldt schulden allerarmsten kwijt

Feiten over bamboetextiel

Stap virtueel in duurzaam Nederland