Foto: reddepers.nl

Het gratis dagblad De Pers hoopt met crowdfunding het vege lijf te redden. Nadat de krant aankondigde 30 maart te stoppen, startten fans een initiatief “Red De Pers”. De lezers moeten de krant redden nu grote investeerders er geen brood meer in zien.

Vorig jaar werd er in Nederland 2,5 miljoen euro opgehaald voor kunst, muziek en startups door fans en vrienden die kleine bedragen investeren. De Pers interviewde Maurits Groen, de ondernemer achter een van de succesverhalen in crowdfunding land. Groen wil de WakaWaka LED lamp in de markt zetten (Wakawaka LED lamp ” target=”_blank”>berichtten we al eerder op hetkanWel) en haalde met crowdfunding 115.000 euro op.

Volgens Groen ging dat echter niet allemaal vanzelf. Crowdfunding kan alleen een succes worden als je er flink achteraan zit: “een kasplantje heeft veel mest en water nodig om te kunnen groeien.” Groen geeft nog een tip: “Geloof in je zaak. Heb op een originele contact met de mensen die je zouden kunnen steunen. En mensen houden ervan op een originele en humoristische manier benaderd te worden.”

Wat humor en optimisme betreft heeft De Pers een goede staat van dienst. De krant gelooft in ieder geval zelf dat een wederopstanding mogelijk is. “Jezus lukte het ook,” aldus de krant. En zo slecht is die vergelijking niet gekozen. De kerk is namelijk een van de oudste voorbeelden van crowdfunding. Maar of De Pers net zo inspirerend zal blijken als Christus? De kerk bestaat al 2000 jaar. Het hangt van het enthousiasme van de fans af of De Pers Pasen 2012 haalt.

Bron: De Pers

Lees ook

Lenen van de crowd is alternatief voor banken

Zonne-energie kan tientallen euro’s per maand opleveren

4 topfilms over eten deze week op t.v. en internet