Om misverstanden rond vegetarische voeding weg te nemen houdt de Vegetariërsbond sinds januari elke laatste vrijdag van de maand tussen 4 en 5 het Vegetarisch Twitterspreekuur.

De meest gestelde vraag aan de Vegetariërsbond is of je als vegetariër genoeg vitamine B12 krijgt. Dit is één van de hardnekkige misverstanden over vegetarische voeding. Vegetariërs die gevarieerd eten en regelmatig zuivel en eieren gebruiken hoeven zich geen zorgen te maken over vitamine B12. “Vegetarische voeding is niet ongezonder dan een voedingspatroon met vlees. Sterker nog, het is gezonder dan een dieet met te veel vlees, zoals veel Nederlanders dat nu nog eten. Daarom proberen we op deze laagdrempelige manier misverstanden uit de weg te nemen”, aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).

Tijdens het Vegetarisch Twitterspreekuur kan men via de hashtag #vegauur vragen stellen aan de voedingskundige van de Vegetariërsbond. De Vegetariërsbond is de organisatie met kennis over vegetarische voeding en geeft veel voedingsinformatie aan mensen die minder vlees willen eten. Tijdens de eerdere twitterspreekuren waren er al diverse vragen. De vraag rond B12 was ook daar de meest gestelde, maar ook calcium, eiwitten en omega 3 kwamen aan de orde. Veel voedingsinformatie staat op www.vegetariers.nl/voeding.

Bron: De Nederlandse Vegetariërs Bond

Lees ook:

Vitamine B12 cruciaal om scherp te blijven

7 tips om de eerste maand als vegetariër te overleven

Ex-vegetariërs worden slager en jager