Het Amsterdamse ontwerpburo Social Unit heeft samen met het Leger des Heils een bedstee ontworpen die de slaapfunctie met een opbergfunctie combineert. Het ontwerp neemt 3m2 in beslag, precies goed voor de kamers van 4x4m waarin de daklozen worden opgevangen.

De bedstee ziet er niet alleen aansprekend uit, zeker zo bijzonder is de productie van gerecycleerde kunsstof (onder andere flessendoppen en bierkratten). Hij wordt gemaakt in sociale werkplaatsen door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wouter Kalis: “Voor ons als ontwerpers is het van belang niet al te veel spullen toe te voegen aan wat er al is. Daarom werken we zoveel mogelijk met hergebruikte materialen. Daarnaast focussen we op het potentieel van sociale werkplaatsen. Werken geeft mensen zelfvertrouwen en een verbeterd gevoel van eigenwaarde.”

Social Unit is nu uitgenodigd om de bedstee te presenteren op deVentura Lambrate, tijdens de Salone del Mobile in Milaan, de meets prestigieuze designbeurs van Europa. Probleem is alleen: dit kost veel geld, en net als veel andere creatieve, duurzame ontwerpers heeft Social Unit heeft wél veel idealen en goede ideeën, maar weinig geld. Om de trip naar Milaan te financieren hebben de ontwerpers daarom een crowdfunding project gemaakt op voordekunst.nl. Want deze beurs is het allerbeste podium dat Social Unit zich kan wensen voor hun duurzame bedstee. ‘Molto cool’ om met ontwerpers Wouter Kalis en Corinne de Korver te spreken.

Wil jij deze duurzame bedstee een internationele zet geven? ‘Grazie mile’ namens de ontwerpers vast.