Foto: Kathy Mackey, Flickr

Viva deed online onderzoek naar de psychische staat van de Nederlandse vrouw. Wat blijkt: 70% geeft zichzelf een 7 of hoger voor geluk. 1 op de 5 vrouwen geeft haar leven zelfs een 8. Toch blijkt dat 60% van de vrouwen wel eens therapie heeft gehad

Het onderzoek is gedaan onder ruim 200 vrouwen, meldt Viva in een persbericht. Niet duidelijk wordt of de steekproef representatief is en of de online enquête alleen op de Viva-site is gehouden, of ook breder.

Volgens Viva maken vakantie, sporten en een goede vrijpartij het meest gelukkig. Ook werken en kinderen dragen bij aan het geluksgevoel. 60% is gelukkiger na het moederschap dan daarvoor. 54% van de singles denkt dat een relatie hen gelukkiger zal maken.

Opmerkelijk is dat een meerderheid van de vrouwen op een gegeven moment therapie heeft gehad: 60%. Op therapie rust absoluut geen taboe: 86% vindt het in deze tijd heel normaal hulp te zoeken als het leven even niet lekker loopt en meer dan de helft praat er openlijk over met vriendinnen.

Bron: Viva

Lees ook

Indiër plant 550 hectare bos, in z’n eentje

Dinsdagavond wordt de funshopavond voor bewuste consumenten

Zo laat je de zon voor je werken