Foto: Claudia Pietryga

Een goede lippenbalsem houdt je lippen zacht en gevoed. Aangezien het één van mijn favoriete verzorgingsproducten is ben ik altijd op zoek naar een nóg beter exemplaar. Hurraw zou wel eens in mijn top drie kunnen komen te staan.

Hurraw lipbalm wordt gemaakt in een klein dorpje in het Glacier National Park in de Amerikaanse staat Montana. Het streven van de makers was om lippenbalsems te ontwikkelen die honderd procent natuurlijk zijn, veganistisch, glutenvrij en met biologische, fair trade en rauwe ingrediënten. Rauw? Ja, rauw! Hurraw bevat koudgeperste noten- en zadenolie en plantenboter die niet verder zijn verhit dan 47 graden. Op die manier blijven essentiële voedingsstoffen bewaard.

Veeleisend
En alsof dat nog niet genoeg eisen zijn mochten de lippenbalsems niet smelten in je broekzak, moeten ze lang genoeg op de lippen aanwezig blijven zonder plakkerig aan te voelen en niet te zoet, geurig, korrelig of glimmend zijn. Het kostte de makers jaren om tot dé formule te komen.

Ik testte Vanilla Bean, Moon Treatment en Coco. De Moon Treatment is speciaal gemaakt om je lippen tijdens de nacht te verzorgen. De substantie is net wat romiger, dit komt onder meer door de toegevoegde hennepolie. De geur van deze balm is kruidig.

Vanilla Bean: **Vanilla planifolia (vanilla) bean infused *Prunus dulcis (sweet almond) oil; ***Euphorbia cerifera (candelilla) wax; **Cocos nucifera (coconut) oil, *Simmondsia chinensis (jojoba) oil, **Theobroma cacao (cocoa) butter, *Ricinus communis (castor) oil, *Olea europaea (olive) oil, Vanilla planifolia (vanilla) absolute; Tocopherols (vitamin E) *

Coco: *Prunus dulcis (sweet almond) oil; ***Euphorbia cerifera (candelilla) wax; **Cocos nucifera (coconut) oil, *Simmondsia chinensis (jojoba) oil, **Theobroma cacao (cocoa) butter, *Ricinus communis (castor) oil, *Olea europaea (olive) oil, organic coconut flavor; Tocopherols (vitamin E)

Moon Treatment: ***Camellia sinensis (green tea) infused Prunus dulcis (sweet almond) oil; ***Euphorbia cerifera (candelilla) wax; *Cannabis sativa (hemp) oil, **Cocos nucifera (coconut) oil, *Simmondsia chinensis (jojoba) oil, **Theobroma cacao (cocoa) butter, *Ricinus communis (castor) oil, *Olea europaea (olive) oil, organic flavors, Tocopherols (vitamin E)

* koude persing / biologisch ** rauw & biologisch *** wildcrafted (zelfpluk)

Beloftes
Hurraw maakt haar belofte in mijn beleving waar. De balsems smeren prettig zonder plakkerig te zijn en mijn meest belangrijke eis: ze blijven lang op de lippen aanwezig. Met deze balsems hoef ik niet vaak bij te stiften en zijn dus zuinig in gebruik. Dat mag ook wel want de balsems kosten 4,95 euro (de Moon Treatment is een euro duurder). Ik kocht ze in de MissLipglosswebshop, maar ze worden ook bij diverse natuurcosmeticawebshops verkocht. Er zijn twintig smaken verkrijgbaar.