Fox 19 video

Fox 19 video

Toen Jan Christian 17 was, kreeg ze met de auto een ongeluk, waarbij ze haar luchtpijp en strottenhoofd beschadigde en haar stem verloor. 35 jaar lang kon ze alleen maar heel erg zachtjes fluisteren en niemand uit haar gezin hoorde ooit haar ‘echte stem’. Maar dankzij een bijzondere operatie die gebruik maakt van lucht- en ruimtevaarttechniek kan Christian nu weer praten.

Miracle card

In de 35 jaar dat ze niet kon praten, had Christian al veel behandelingen ondergaan. Hoewel artsen haar goede resultaten beloofden, lukte het hen geen van allen om haar weer aan het praten te krijgen. Toen ze van een onbekende vrouw op straat het kaartje kreeg van Dr. Khosla van de University of Cincinnati in Ohio en hoorde over deze operatie, was ze in de eerste instantie dan ook sceptisch. Nu noemt ze kaartje haar ‘miracle card’.

Zeven operaties

Tijdens een consult met Dr. Khosla bleek dat hij haar wel degelijk zou kunnen helpen en tijdens zeven operaties werden haar luchtpijp en strottenhoofd weer helemaal opgebouwd. Het resultaat is indrukwekkend: Christian kan nu eindelijk weer normale gesprekken voeren, ook aan de telefoon. Haar stem klinkt nu nog erg schor, maar met stemtherapie is het slechts een kwestie van tijd voor ze haar oude stem weer terug heeft.

Bron: Huffington Post.com

Lees ook:

Wordt bamboe de grondstof van de 21ste eeuw?

5 zaken waar men spijt van heeft op het sterfbed

9-jarige jongen verdient $60.000 met arcadehal van karton