Zonnepanelen waren al rendabel in Nederland, zelfs zonder subsidie. Maar nu de btw naar 6% gaat, een afspraak in het nieuwe regeerakkoord, wordt zonne-energie nog aantrekkelijker. Als je in de praktijk wilt zien wat zonnepanelen voor jou kunnen betekenen, stel dan je vragen van 5 – 13 mei tijdens de Solar Days.

Bij deze campagne worden in Nederland en 16 andere Europese landen meer dan 8000 verschillende evenementen georganiseerd over zonne-energie. Je kunt fietsen langs open huizen, varen met de Zonneveer, knutselen met zonne-panelen of open huizen bezoeken van mensen die zelf gekozen hebben voor zonne-energie.

De Solar Days worden georganiseerd door een samenwerkingsverband van Holland Solar (brancheorganisatie voor zonne-energie), ODE (belangenorganisatie voor gebruikers van duurzame energie), UNETO-VNI (ondernemersorganisatie voor installateurs) en Agentschap NL (agentschap van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie).

Benieuwd wat zonnepanelen jou kunnen opleveren? Lees hier hoe je geld kunt verdienen met zonne-energie.

Solardays op twitter: #solardaysNL

Lees ook:

Zo krijg jij een zonnepaneel op je dak

Hoe een bank duurzame energie werkelijkheid maakt

Universiteit maakt natuurlijke kleding met zonnepanelen