Heb je je ook wel eens afgevraagd waar je afval blijft, als je plastic flessen terugbrengt bij de supermarkt? Nou, voor een deel weet je dat nu: daar maken ze schoenen van. Het Britse schoenenmerk Beyond Skin maakt op basis van gerecyclede petflessendoppen en televisieschermen allerlei schoenen en laarzen die 100% niet leder zijn. Webwinkel En& verkoopt dit merk, maar andere ecoschoenen, op de hetkanWel-avondwinkel.

Benieuwd hoe schoenen van oude tv’s er uit zien? Kom op 12 juni naar Huis aan de Werf in Utrecht, dan kun je zelf zien dat hip en hergebruik heel goed samen gaan. Dat is ook precies de reden waarom Laura Straver schoenenwinkel En& begon: “Op de Nederlandse markt kon ik geen geen ecoschoenen vinden die ik zelf wilde dragen. Ik houd van hakken, van vrouwelijke schoenen. Bewust shoppen betekent nog niet dat ik wil afwijken van mijn eigen stijl. Ik denk dat steeds meer vrouwen zich daar in herkennen: duurzamer willen leven, maar mét behoud van comfort, luxe en trendyness.”

Lees ook:

Funshoppen voor bewuste consumenten op de hetkanWel-avondwinkel

Duurzame schoen heeft nog een lange weg te gaan

Vijf stappen die schoenen groener en eerlijker maken