katten
Voor je trouwe spinnende viervoerter wil je natuurlijk alleen het beste van het beste. Maar ai, wat kunnen de prijzen van kattenspeeltjes toch oplopen. Ben je een beetje handig? Zelf maken scheelt aanzienlijk in de kosten!

Krabbord

Katten vinden het zalig om hun nagels aan karton te slijpen. Waarschijnlijk heb je dat wel eens gemerkt wanneer in huis een doos rond slingerde. Check deze DIY gemaakt van kartonnen dozen voor een funky krabbord.

Krabpalen

Een krabpaal is toch wel een echte must. Analyseer eerst het gedrag van je kat of katten en bedenk wat voor soort krabpaal bij hem of hen past. Sommige katten vinden het heerlijk om hoog te klimmen, anderen willen gewoon lekker lui op een plateau of in hangmandje chillen. Wanneer je kittens hebt zijn hangende muisjes en balletjes echt een must en wanneer je grote (ras)katten hebt investeer dan zeker in stevige materialen. Kies in ieder geval voor een zeer log houten onderstel of bevestig de krabpaal aan het plafond. Hier vind je twintig ideeën voor krabpalen.

Kattenmuurplanken

Katten vinden het vaak heerlijk om als een koning over hun rijk (a.k.a. de woonkamer) uit te kijken. Vind je een krabpaal niet stylish genoeg? Met wat planken die je gewoon bij de bouwmarkt of IKEA haalt en een extra krabbord aan de muur creëer je ook een chillplekje. Klik hier voor de DIY! Wel leuk, maar wil je meer uit dit principe halen? Verbaas je dan maar eens over the Cat’s house in dit filmpje.

Kattenmand van een pallet

Over recyclen gesproken. Een kattenmandje gemaakt van een pallet. Wikkel om één kant sisal zodat je poezel voor of na het dutten even zijn nageltjes kan verzorgen.

Kattentafel met gras

Nog een DIY van een pallet of steigerhout: dit balkon of tuintafeltje waarop katten kunnen chillen. Check het bakje voor kattengras!

Kattenspeeltoren

Katten vinden het heerlijk om zich te verstoppen. Lekker even doezelen op een beschutte plek. Maak van kartonnen rollen en vloerbedekking een eenvoudige chilloutzone of ga voor een kattenkasteel van hout.

Speelmuisjes

Oud overhemd of ander kledingstuk waarin gaten zitten of die om een andere reden niet meer bruikbaar is? Gebruik de stof om kattenspeeltjes van te maken. Ziet er ook nog eens super vrolijk uit als je houthakkershemden gebruikt!