Bron: A Girl with Tea (Flickr.com)

Thee en koffie zijn niet per definitie de meest milieuvriendelijke dranken. Theeblaadjes en koffiebonen moeten immers ver reizen om uiteindelijk in jouw kopje te belanden. Je kunt de blaadjes en bonen dus best nog wat extra klusjes geven voor ze in de prullenbak belanden.

[adrotate group=”3″]

Scrubben met koffiebonen
Een mix van gemalen koffie, kokosolie en een beetje bruine suiker doen wonderen voor je huid! Masseer het zachtjes in en spoel het goed af.

Bloemen houden van koffie
Rozen, azalea’s, rododendrons en hortensia’s zijn dol op koffie. Koffiedik zorgt voor een natuurlijke zuurgraad en voegen voedingsstoffen toe aan de bodem. Wanneer je zaadjes wilt planten, mix ze dan met koffiedik voor je ze zaait. De extra massa maakt het gemakkelijk om te zaaien, maar de koffie geeft ook voeding en weert plagen af.

Mieren, slakken en katten niet
Heb je een mierenplaag in huis? Strooi dan wat koffiedik op de plekken waar ze het meeste voorkomen om ze af te schrikken. Het werkt ook om slakken uit de tuin te houden. En wil je niet dat poezen jouw tuin ruineren, dan helpt een mengsel van koffiedik en een mengsel van sinaasappelschil. Verspreid het rond de planten en houd zo de katten uit jouw tuin.

Thee tegen lichte brandwonden
Een koud theezakje brengt verlichting als je ze op insectenbeten en lichte brandwonden legt. Dit helpt ook bij zonnebrand. Is jouw hele huid geirriteerd, neem dan een bad met theebladeren.

Bloemen houden ook van thee
Bloemen en planten halen veel voedsel uit gebruikte theeblaadjes. Zo is groene thee rijk aan stikstof en houdt het ongedierte en insecten weg. Het is ook goed voor kamerplanten. Als je de planten water geeft, voeg dan oude theeblaadjes aan het water toe.

Tegen vieze geurtjes
Stinkt jouw vuilnisbak? Strooi dan gebruikte en gedroogde theebladeren in de vuilnisbak. Dit vermindert de geur. Gedroogde groene thee-blaadjes helpen ook tegen de vieze luchtjes van een huisdier. Strooi de blaadjes op het kussen, hondenhok of andere stinkende plekjes om de lucht te verwijderen. Maar niet alleen dieren zijn gebaat bij groene thee: bevrijd je handen van die vieze knoflook- of uienlucht. Wrijf ze in met natte groene thee bladeren.

Bron: treehugger

Lees ook

[adrotate group=”2″]

6 DIY tips voor natuurlijke badkamerreinigers

Maak je eigen gezichtsmasker met honing en havermout