anaulin, Flickr.com

anaulin, Flickr.com

Vergeet zweten in de sportschool; er is een andere manier om van die bierbuik af te komen. Wetenschappers van de Brigham and Women’s Hospital in Boston ontdekten dat capsaïcine, het ingrediënt dat pepers zo heet maakt, de sleutel kan zijn tot een slanke lijn. Bij toeval, want het team van Dr. Ali Tavakkoli was eigenlijk op zoek naar een alternatieve manier om maagzuur te behandelen.

19 procent minder vet
Maagzuur kan behandeld worden met maagzuurremmers, maar ook met een vagotomie. Daarbij wordt de zenuw tussen de maag en hersenen doorgesneden, waardoor de zuurproductie in de maag stopt. Deze operatie is ingrijpend en onomkeerbaar. Het alternatief waar Tavakkoli en zijn team mee kwamen, was het vernietigen van de zenuw met behulp van capsaïcine. Dit leverde een opvallende bijwerking op: elf maanden na de behandeling bleek de hoeveelheid buikvet met zeven procent te zijn afgenomen. De totale hoeveelheid lichaamsvet was zelfs met 19 procent gedaald.

Uitgebreide tests
De tests zijn tot nu toe alleen nog maar uitgevoerd op ratten met overgewicht. De werking in het menselijk lichaam moet nog onderzocht worden. En hoewel het volgens Tavakkoli ook belangrijk is om eventuele bijwerkingen te onderzoeken, zijn deze resultaten veelbelovend en kan het gebruik van rode pepers en capsaïcine wel eens dé doorbraak zijn waarop veel mensen met overgewicht zitten te wachten.

Bron: Daily Mail

Lees ook:

4 tips om dikmakende chemicaliën te vermijden
Lekker & verantwoord kiezen voor je kleine
Stijlvolle en gezonde alternatieven voor plastic in de keuken