Meer dan een kwart van alle melkkoeien komt nooit meer in de wei. Dat zijn ruim 400.000 koeien. Dat klinkt als een ernstige situatie, maar het merk Binnenmelk vindt het juist iets om trots op te zijn.Trots pocht het op de website over het nieuwe product ‘Binnenmelk’ : melk van koeien die altijd binnen staan. 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Zo kan het bedrijf een uitstekende contstante smaak garanderen, in de woorden van de website www.binnenmelk.nl: ‘Buitengewoon lekker’. De koeien zijn beschut tegen weer en wind, ze krijgen hetzelfde voer en leveren meer melk per koe dan wanneer ze buiten zouden lopen. Als consumenten zien wij dat terug in de prijs.

Bij hetkanWel houden we van omdenken, maar melk van koeien die altijd binnen staan als merk uitventen is wat ons betreft ook ‘buitengewoon’ cynisch. Waarom wordt het marketingbudget niet aangewend om plantaardige en gezonde alternatieven voor melk in de markt te zetten? Vanuit het oogpunt van dierenwelzijn en CO2-uitstoot is het immers een goed idee om de zuivelinname enigszins te beperken.

Lees ook:

Toekomstige koe scheet minder

Kiloknaller verdwijnt als het aan de boeren ligt

Knoflook voor een groene koe