Foto: foodwatch

Consumentenorganisatie Foodwatch reikt ook dit jaar weer de Gouden Windei uit voor het meest misleidende voedselproduct van 2012. Op de nominatie staan de volgende producten: Peijnenburg Complete Start Vezels, Becel Pro Activ, Zonnatura Avondmelange Oplosthee, Slankie Smeerkaas Magere Ham, Hero Fruit & Co Multifruit.

Eigenlijk zijn de redenen waarom deze producten misleiden droefmakend hetzelfde: ze zeggen goed voor de lijn te zijn en gezonde vezels en vitamines te bevatten. De praktijk is echter dat gezonde vetten en vitamines uit de producten gehaald zijn en vervangen worden door kunstmatige vezels, vitamines en zelfs extra suiker.

Wil je echt gezond eten, dan kun je beter het advies van blogger Rozemarijn volgen die pleit voor echt eten:

Hier kun je zelf bepalen welk product de ‘prijs’ verdient op de site van foodwatch.nl.

NRC maakt het je gemakkelijk en toont alle reclamefilmpjes van de 5 genomineerde producten