Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, riep gisteren bij Het Groene Theater al dat de BTW-verlaging in het Kunduz-akkoord helemaal niet gewenst is. Het ging juist zo goed met de zonnepanelen zonder subsidie. Ook zonder overheidssteun zijn zonnepanelen tenslotte al een rendabele investering (voor mensen met een dak op het zuiden). Vandaag krijgt zij bijval van de zonne-energie branche.

Op het congres’ ’The Solar Future’ zijn de subsidieplannen van de Kunduz-coalitie het gesprek van de dag. Dennis Gieselaar (Oskomera) is niet zo blij met de nieuwe plannen die boven de markt hangen. “Het is heel aardig dat er over de zonne-energiebranche wordt nagedacht, maar dit is het laatste wat we kunnen gebruiken.”

“We zijn in een marktsituatie gekomen waarbij zonne-energie gewoon kan concurreren met normale elektriciteit en het is helemaal niet meer nodig om daar subsidie voor te verstrekken.”

In een interview op BNR steekt Frits Verhoef van het bedrijf ‘Energieker’ ook de hand in eigen boezem: “Blijkbaar krijgen we het niet voor elkaar om aan de politiek over te brengen dat er betere alternatieven zijn.”

Bron: BNR

Lees ook:

Zo krijg jij zonnepanelen op je dak

Voor massaal groen moet je iets extra’s doen

Tussendoortjes zonder troep voor je kleine