Foto: Claudia Pietryga

 

Crazy Rumors. Van die naam alleen al word je toch super vrolijk? Benieuwd of ik ook blij ben met het product?

Je houdt van eerlijke lipbalsems, maar bent eigenlijk niet zo enthousiast over het aanbod. De Amerikanen Edie en Brian Himmel besloten daarom in 2004 hun eigen merk lipbalms te ontwikkelen. Voorwaarden: natuurlijke ingrediënten, maar ook fun en een beetje gek. De geboorte van Crazy Rumors werd daarmee in hun eigen New Yorkse keuken een feit.

Bijzonder is dat de balsems zijn onderverdeeld in series met daarin weer diverse geuren. De series hebben kekke namen zoals Perk, A La Mode, Soda Pop en Candy Cane. Ook is er een serie met gekleurde lipbalms. Ik testte de geur Coffee Bean uit de Perk serie. In deze serie zitten nog meer geuren namelijk Amaretto, French Vanilla en Mocha.

Koffie
Zo’n koffiegeur is apart en in alle eerlijkheid moest ik best wennen aan het funky odeurtje. Geen echte cafeïneshot maar wel een ander leuk side-effect: een subtiel zoet smaakje door de toegevoegde steiva. Weer eens wat anders dan de standaard lippenbalsemsmaken. En ook niet geheel onbelangrijk, een balsem die lang blijft zitten.

De lippenbalsems zijn helemaal dierproefvrij, vegan friendly, bevatten geen gluten en noten maar wel veel voedende grotendeels biologische maar in ieder geval natuurlijke ingrediënten. De ingrediënten in deze lippenbalsem zijn:

Organic Jojoba Oil*, Organic Extra Virgin Olive Oil*, Organic Shea Butter*, Candelilla Wax, Soy Wax, Natural & Organic Flavors and/or Pure Essential Oils, Vitamin E, Organic Carnauba Wax*, Natural Stevia *certified organic

Ik kan niet anders zeggen dat ik best wel vrolijk word van Crazy Rumors en eigenlijk ook wel nieuwsgierig ben geworden naar de andere geuren. Het design van de balsem vind ik trouwens ook leuk. Lekker speels, fris en hip. Like! De lipbalms kosten per stuk 4,95 en zijn onder meer te koop via NatuurlijkeCosmeticawinkel.nl