Bron: jurvetson (Flickr.com)

Het eten van een mediterraan dieet verbetert het mentale welzijn en de lichamelijke gezondheid. Dit blijkt uit onderzoek van Universiteit van Las Palmas de Gran Canaria en de Universiteit van Navarra in Spanje. Al jaren bestaat het vermoeden dat het volgen van een Mediterraans dieet vele voordelen heeft. Inmiddels is bewezen dat het de kans op chronische ziekten vermindert en nu hebben wetenschappers het gebruik ook gekoppeld aan een betere geestelijke gezondheid.

Kwaliteit van leven
De wetenschappers volgden 11.000 studenten voor een periode van vier jaar. Zij ontdekten dat degenen die vasthielden aan het dieet van olierijk voedsel, zoals vis en zeevruchten, en een regelmatige inname van fruit, groenten, olijven, peulvruchten en noten veel hoger scoorden op kwaliteit van leven.

Gezond voedingsmodel
Hoofdonderzoek Patricia Henrmquez Sanchez: “De toenemende vergrijzing van de bevolking in ontwikkelde landen maakt het nog interessanter om uit te vinden welke factoren de kwaliteit van leven en gezondheid van de bevolking kunnen verhogen. Het mediterrane dieet is een belangrijke factor in verband met een betere kwaliteit van leven. Daarom kan het als een gezond voedingsmodel worden beschouwd.”

Bron: Daily Mail

Lees ook
Lekker shoppen in de AvondwinkelAfghaans internetcafé voor vrouwen brengt hoop op gelijkwaardigheid
Lekker en verantwoord kiezen voor jouw kleine