Annette Dölle, LinkedIn

Annette Dölle is een vrouw met een heldere missie. Ze wil met haar organisatie, Keep it Clean Day, Nederland op ruimen. Op één dag. En wij kunnen allemaal helpen.

Op de PechaKucha Night van Voor de Wereld van Morgen hield Annette een aanstekelijk verhaal over haar droom. Met haar enthousiasme zou het nog wel eens kunnen lukken ook om Nederland in 1 dag schoon te maken. Ze staat bovendien op stevige schouders bij deze actie. Estland maakte het eigen land al eens in 1 dag schoon met 50.000 mensen. En de organisatoren achter deze actie steunen de club van Annette met raad en daad, namens de mondiale organisatie ‘World Clean Up – Let’s do it’.

Maar ook zonder nationale schoonmaakervaring kun je helpen. Hoe? “Op 21 september 2012 wandel je naar buiten. Je pakt wat rotzooi op en stopt het in de prullenbak. Klaar!”

Dat klinkt simpel, en dat is ook precies de bedoeling. De kracht van de wereldwijde beweging van de WorldCleanUp schuilt namelijk in de eenvoud. Als iedereen een beetje doet, doen we samen een heleboel. Opruimen kan bij de plek waar je werkt, op school, of bij je thuis.

Iets voor jou? Doe mee op 21 september 2012.

Lees ook:

10 schokkende feiten over plastic en wat er aan gedaan wordt

Actie tegen zwerfvuil haalt 221.861 drankverpakkingen in 1 dag op

Zo maak je met 50.000 mensen op 1 dag je land schoon