Mr. T in DC, Flickr.com

Mr. T in DC, Flickr.com

Zwitserse wetenschappers hebben ontdekt dat bier een molecuul bevat dat overgewicht tegengaat, spieren versterkt en je leven verlengt. Deze molecuul, nicotinamide riboside (NR) is ook te vinden in melk en heeft verder geen bijwerkingen.

Resultaten
Voor het onderzoek werd gebruik gemaakt van muizen die een vet dieet moesten volgen. De helft van de muizen kreeg hierbij een NR-supplement, de andere helft niet. Na tien weken bleek dat de muizen mét supplement minder waren aangekomen. Ook ontwikkelden ze geen diabetes en bleek hun uithoudingsvermogen een stuk beter te zijn. Volgens de onderzoekers nemen de cellen in het lichaam de molecuul op voor zover nodig is. Alles wat overblijft, blijft gewoon in dezelfde vorm bestaan en wordt niet omgezet in een meer schadelijke vorm.

Nadeel
Het nadeel van NR is dat het niet eenvoudig te isoleren en na te maken is. Wetenschappers zijn er zelfs nog niet eens in geslaagd om de hoeveelheid NR in melk te meten. Hierdoor weten ze ook nog niet precies hoeveel je ervan moet drinken om van de positieve effecten te kunnen profiteren. Toekomstig onderzoek moet daarom uitwijzen in hoeverre NR op grote schaal door en voor mensen gebruikt kan worden.

Bron: Daily Mail

Lees ook:

Nu overstappen op elektrisch autorijden of wachten op het alternatief?
3D printer maakt voedsel voor je klaar
Gezond eten voor je brein