wild_turkey3000, Flickr.com

wild_turkey3000, Flickr.com

Lange zomeravonden kunnen naar verstoord worden door muggen. Als insmeren met anti-muggenolie niet helpt, zijn er altijd nog een aantal andere, natuurlijke manieren om je te wapenen tegen deze vervelende bloedzuigers.

Knoflook- of citronellaolie

Je insmeren met knoflook- of citronellaolie houdt de muggen ongeveer een minuut of twintig weg. Let er wel op dat knoflookolie waarschijnlijk ook ieder ander op afstand houdt. Je kunt dat dus beter niet gebruiken voor een gezellige avond met vrienden of familie. Citronella is ook verkrijgbaar als kaars of plant.

Kaarsen

Hoewel muggen aangetrokken worden door licht, kun je ze met kaarsen uit de buurt houden. Muggen houden namelijk niet van rook. Houd je niet van kaarsen, ga dan voor LED-licht. Dat jaagt geen muggen weg, maar het trekt ze ook niet aan. De rook kun je ook creëren met een barbecue of tuinfakkels.

Ventilator

Zit je binnen? Zoek dan de ventilator op. Muggen zijn slechte vliegers en komen daarom niet in de buurt van een ventilator. Ook handig als je aan het eten bent, want gewone vliegen houden ook niet van tocht.

Kattenkruid

Uit onderzoek blijkt dat kattenkruid maar liefst tien keer beter tegen muggen werkt dan DEET. Strategisch een paar plantjes in de tuin plaatsen of je insmeren met olie van kattenkruid kan dus handig zijn. Denk er wel aan dat het katten juist weer aantrekt. Als je daar niet dol op bent, kun je misschien beter toch één van de andere oplossingen kiezen.

Citroen-eucalyptusolie

Onderzoek onder consumenten heeft aangetoond dat citroen-eucalyptusolie muggen weghoudt. Dit is echter niet geschikt voor gebruik op jonge kinderen. Wel kan de olie verbrand worden in een oliebrander, het is dan alleen iets minder effectief.

Bron: Huffington Post

Lees ook

Gezond eten voor je brein
6 natuurlijke manieren om jeuk van een muggenbeet te verzachten
Regenwoud in afvalbak getuigt van slechte smaak
[adrotate banner=”34″]