Foto: Claudia Pietryga

Lippenbalsems. Heerlijk. Ik smeer het hele jaar door, elke dag. Echt een basisproduct wat mij betreft. Vandaag meteen maar drie in een review.

Dr. Hauschka – 8,50 euro
Mmm, wat een fijne geur. Kruidig zoals we gewend zijn van Dr. Hauschka maar niet overdone, zodat het fijn past bij elke andere verzorging die je gebruikt. Hij voedt goed en lang en wanneer je hem dun aanbrengt voel hij niet vettig aan. Maar de prijs is niet mis. Ik doe er helaas niet speciaal langer mee. Wellicht komt dit omdat hij nogal smeltgevoelig is. Zo lijken de zijkanten zonder duidelijke reden smaller te worden.

Ricinus Communis, Rosa Canina, Buxus Chinensis, Lanolin, Cera Flava, Daucus Carota, Butyrospermum Parkii, Candelilla Cera, Carnauba, Rosa Gallica, Prunus Dulcis, Anthyllis Vulneraria, Cetyl Alcohol, Prunus Armeniaca, Parfum, Limonene*, Citronellol*, Geraniol*, Citral*, Linalool*, Farnesol*, Lecithin.* Bestanddeel van natuurlijke etherische oliën

Urtekram – 4,95 euro
Als je niet houdt van een vettig laagje of een product zoekt die je onder je lipstick kunt gebruiken zal je deze balsem erg prettig vinden, want hij trekt vrij snel in. De verzorging is niet slecht, maar ook niet buitengewoon. Gewoon ‘medium’ te noemen. De geur doet me een beetje aan drop denken. Grappig, want er zit niks ‘dropachtigs’ in.

Olive oil*, bees wax, cocoa butter*, jojoba oil*, shea butter*, green tea extract*, vegetable vitamin E, vanilla extract, pomegranate seed oil*. *van biologische teelt

Erica Echinacea met UV-bescherming – 2,75 euro
Deze kocht ik even snel op weg naar een afspraak op Utrecht CS toen ik erg droge lippen had en er achter kwam dat ik niks bij me had. Er zit helaas wat paraffine in, dus als je dat niet wilt kun je deze beter laten liggen. Gelukkig bevat hij ook veel verzorgende ingrediënten en daarnaast een UV-block. De verzorging is eigenlijk prima, maar je moet wel van de typische echinaceageur houden.

Cera alba, Caprylic/Capric Triglyceride, Ricinus Communis Seed Oil, Octyldodecanol, Cetyl Palmitate, Octocrylene, Paraffin, Isoamyl p-methoxycinnamate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Polyglyceryl-2-Dipolyhydroxystearate, Helianthus Annuus Seed Oil, Aqua, Glycerin, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Rosa Canina Flower Oil, Salvia Officinalis Oil, Aroma, Isopropyl Myristate, Tocopherol Acetate, Calendula Officinalis FLower Extrac, Aloe Ferox Leaf Extract, Lycine, Hydrochloride Echinacea Angustifolia Extract, Citral, Citronellol, Limonene, Benzyl Benzoate, Tocopherol, CI42090, CI 19140.