Duiven kunnen een echte plaag zijn, ze worden regelmatig ‘vliegende ratten‘ genoemd vanwege de vele ziektes die ze bij zich dragen. In verschillende steden wordt gezocht naar verantwoorde manieren om ze te verwijderen, van havikken tot voeder-bekeuringen. Laatste middel in de strijd is een speciale gel op basis van chilli. Het bedrijf Rentokil heeft een smeerseltje ontwikkelt dat duiven enorm irriteert wanneer ze het aan hun poten krijgen. Een van de ingredienten is chilli-peper dat voor de ergernis zorgt. Het product (genaamd AviGo) kan haast onzichtbaar worden uitgestreken over  elk oppervlakte waar de duiven op kunnen landen. De duiven zullen de irriatie snel merken en al snel leren dat ze daar niet meer willen landen.

Volgens Rentokil is het een verantwoord middel, het bevat geen gevaarlijke chemicalieen en is mens- en milieu vriendelijk.