Giga geluksvogel – C1000

We willen het EK-drama zo snel mogelijk vergeten. Dus wég met alle oranje-prullaria, inclusief de C1000-geluksvogels, die ons alles behalve geluk brachten.

Maar als we de oranje meuk domweg dumpen blijft het nog jaren in ons milieu, want bijna alle plastic die ooit gemaakt is, bestaat nog steeds in één of andere vorm. Experts voorspellen dat plastic zo’n duizend jaar kan blijven bestaan.

Moet je je voorstellen: onze klein-klein-kleinkinderen, en daar de klein-klein-klein kinderen van, kunnen dan nog steeds aan het EK 2012 herinnerd worden.

Er zit daarom maar één ding op: we moeten de oranje-prullaria zo snel mogelijk laten upcyclen, bijvoorbeeld tot smartphonehoesjes, schoenen of een iPad-sleeve (leuk afscheidscadeau voor Bert van Marwijk).

Hebben jullie goede ideeën voor het upcyclen van oranjetroep? Laat het ons weten. En mochten jullie weten wat AH met de populaire beesies van het WK2010 geeft gedaan, dan houden we ons ook aanbevolen.

Lees ook:

10 schokkende feiten over plastic

Albert Heijn wil populaire beesies terug

Top 3: hip met upcycling