Chocolate Reviews, Flickr.com

Chocolate Reviews, Flickr.com

Af en toe een stukje chocolade eten is zo gek nog niet. Bekend was al dat het goed is voor het hart en de stofwisseling, maar nu is ook gebleken dat het de huid kan beschermen tegen de zon. Uit onderzoek blijkt dat de flavonoïden in cacao de huid beschermen tegen UV-straling. Je hoeft het hiervoor niet op te smeren; het eten werkt het beste.

Minder gevoelig voor UV-straling
Voor het onderzoek werd twee groepen vrouwen gevraagd om gedurende 12 weken chocolade te eten. De ene groep kreeg gemiddeld 326 mg cacao binnen, de andere groep 27 mg per dag. Aan het einde van de testperiode bleek dat de groep die dagelijks 326 mg cacao had gegeten minder gevoelig was voor UV-straling. Ook had die groep een betere bloeddoorstroming, een meer gehydrateerde huid en minder last van een ruwe of vervellende huid.

Puur, gezond eten is beter
Dit onderzoek laat zien dat puur en gezond eten mensen langer gezond kunnen houden. Uiteraard betekent dat niet dat je dagelijks een Mars of Bounty moet eten; in dat soort chocolade zit maar weinig cacao en de cacao die erin zit, is van slechte kwaliteit. Zoek dan liever naar biologische pure chocolade met tenminste 70 procent cacao. Dat is wat duurder, maar je eet er over het algemeen ook minder van.

Bron: MNN.com

Lees ook:
Nu overstappen op elektrisch rijden of wachten op alternatief?
Eten dat je helpt bij stoppen met roken
Topdrukte bij de biologische boer