Foto: Claudia Pietryga

Hoe lang staat deze deo in de badkamer? Zo om en nabij een jaar? Ik vrees dat het tijd wordt om hem weg te gooien.

Green People is een Brits merk en heeft een heel scala aan producten op de markt gebracht. Van lichaamsverzorging tot shampoo en van make-up tot tandpasta. De producten bevatten gecertificeerde biologische ingrediënten en enkele producten hebben afzonderlijk een label van Ecocert.

Ik heb vorig jaar diverse producten van dit merk gekocht, maar moest helaas tot de conclusie komen dat ik niet overal even happy van werd. Ook viel het me op dat sommige producten een prijs hadden gewonnen, maar wanneer ik kritisch naar de ingrediëntenlijst keek had ik meteen mijn bedenkingen. Ook deze deodorant won zo’n prestigieuze prijs (Green Beauty Bible Winner) in 2009/2010 als ‘best geteste natuurlijke deodorant’. Nou dat belooft wat.

Zweet
Natuurlijke deo’s sluiten je zweetklieren niet af zoals de synthetische varianten dat doen. Op die manier kun je blijven zweten. Je lijf doet dat niet voor niets, het is een nuttig proces. Natuurlijk is de bijkomende odeur wel wat minder en een goede deo zorgt ervoor dat die stinky bacteriën geen kans krijgen om te rieken.

De aloë vera deodorant staat alweer een tijdje in het badkamerkastje. Op zich heb ik weinig aan te merken op de ingrediëntenlijst, die is best redelijk. Ook bevat deze deodorant 89 procent biologische ingrediënten, de geur is redelijk neutraal en de textuur crèmig wat prettig aanvoelt op de huid. Allemaal prima, maar het gewenste effect blijft dus helaas uit. Bij het minste geringste beetje zweet ruik je je zelf al. Argh!

Ingrediënten: Aqua (spring water), Ammonium alum (mineral salt), Olea europaea (olive) oil*, Helianthus annuus (sunflower) seed oil*, Zinc ricinoleate, Cetearyl glucoside (emulsifying plant wax), Cetearyl alcohol (emulsifying plant wax), Butyrospermum parkii (shea) butter*^, Glyceryl stearate (plant-derived moisturiser), Levulinic acid, Alpha-glucan oligosaccharide, Aloe barbadensis (aloe vera) powder*, Rosmarinus officinalis (rosemary) extract*, Aroma [Santalum austrocaledonicum (sandalwood) oil*, Anthemis nobilis (roman chamomile) oil*], Cetearyl olivate, Sorbitan olivate (emulsifier from olive oil), Sclerotium gum, Xanthan gum, Sodium stearoyl glutamate, Sodium lauryl glucose carboxylate, Lauryl glucoside, Potassium sorbate. ^fairly traded*89.67% gecertificeerde biologische ingrediënten.

Overigens wil het niet zeggen dat deze deo niet voor jou kan werken. Mijn deo-ervaring tot nu toe is dat sommige producten die ik heel fijn vind bij anderen niet werken en vica versa. Ik kocht deze deo van Green People via Big Green Smile, maar zijn ook in Nederlandse shops te koop.