Bron: Ollesvensson (Flickr.com)

Vrouwen die proberen zwanger te worden door middel van IVF, doen er goed aan om zich aan een dieet van Mediterraans voedsel te houden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het eten van avocado’s en olijfolie vrouwen die via IVF een baby proberen te krijgen, helpt. Dit zeggen onderzoekers van de Harvard School of Public Health.

Onverzadigde vetten
Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat enkelvoudige onverzadigde vetten – die in olijfolie, zonnebloemolie, noten en zaden voorkomen, het beste is voor een vrouw met een kinderwens. Aan dit onderzoek werkten 147 vrouwen mee, die onder behandeling waren van het Massachusetts General Hospital Fertility Center. De vrouwen die zich toelegden op een Mediterraans dieet hadden 3,4 keer meer kans op een kind na IVF dan de vrouwen die voornamelijk verzadigd vet, boter en rood vlees aten.

Verder onderzoek
Onderzoeksleider professor Jorge Chavarro zegt over het onderzoek: “Van verschillende soorten vet was al bekend dat het biologische processen kan beïnvloeden, zoals bij een ontsteking of gevoeligheid voor insuline. Maar het is nog niet duidelijk welke biologische processen beïnvloed worden door avocado’s en olijfolie.” Chavarro voegt hieraan toe dat de bevindingen zeker verder onderzocht zullen worden.

Bron:Daily Mail

Lees ook
10 grappige tweets over de PVV-ontploffing
Wanneer stress je wél verder helpt
Wereldvoorraad olie blijkt nog lang niet op