Bron: Thuisafgehaald.nl

Delen is niet alleen het nieuwe kopen, maar ook het nieuwe koken. Als je geen zin hebt om zelf te koken, of uitgegeten bent op snelle afhaalmaaltijden na een drukke werkdag, dan kun je eten afhalen bij een thuiskok bij jou in de buurt via www.thuisafgehaald.nl.

Het idee achter de website van Thuisafgehaald is om minder voedsel te verspillen, maar ook om mensen uit de buurt met elkaar in contact te brengen. Je maakt kennis met nieuwe mensen en nieuwe gerechten, zoals Surinaamse roti, rode viscurry, oma’s tomatensoep of draadjesvlees. En dat vaak voor maar een paar euro.

Thuiskok Monique Kessels vond het de eerste keer wel even wennen toen er een vreemde voor haar deur stond, met een pannetje in zijn hand. “Maar het went snel. Je laat ze binnen en maakt even een praatje met elkaar.”

Vroeger belde ik hetkanWeller Sjoerd als ik geen zin om te koken had, maar hij woont tegenwoordig in Londen. Dat is wat ver van Leidsche Rijn, maar gelukkig is er nu Thuisafgehaald. Ik blijk het weekend bijvoorbeeld te kunnen vieren met Tiramisu, die ik kan afhalen bij mij in de straat.

Lees ook:

Zon & Zeker: snel zonnepanelen op je dak

Hoge bomen verlagen criminaliteit

9 tips om je omgeving eens heel anders te bekijken
[adrotate banner=”34″]