SweetOnVeg, Flickr.com

SweetOnVeg, Flickr.com

Ga eens voor jezelf na wat je écht lekker vindt om te eten. Grote kans dat dat ook behoorlijk vet is. Maar dat hoeft niet. De Academy of Nutrition and Dietetics heeft een lijst met suggesties samengesteld waarmee je wél van lekker eten kunt genieten, zonder dat je hiervan aankomt. Wij hebben de voorstellen voor je op een rijtje gezet.

 

• Gebruik bereidingsmethodes die de smaak bewaren. Dit geldt bijvoorbeeld voor koken, grillen of bakken. Frituren is minder geschikt, dat maskeert smaak eerder.

• Maak gebruik van verse kruiden en marinades. Die zijn eenvoudig zelf te maken. Het enige dat je ervoor nodig hebt is een assortiment kruiden, zoals basilicum, bieslook, rozemarijn, gember, knoflook en komijn. Voor het marineren gebruik je ook wat (olijf)olie.

•  Voeg af en toe een beetje kaas toe. Omdat kaas vrij vet is, kun je het beste kiezen voor een pittige kaassoort. Dan heb je weinig nodig om groenten, rijst of pasta toch een extra lekkere ‘bite’ te geven.

• Ook lekker: gedroogde tomaten, gedroogde pruimen, abrikozen, vijgen of andere gedroogde producten. De smaak van gedroogde producten is extra intens en voegt dus veel toe aan een maaltijd, zonder dat je het op de weegschaal merkt.

• Oosterse en Mexicaanse gerechten kunnen vaak goed opgeleukt worden met verse pepers en wat hete saus. Voeg ze met mate toe; het moet wel goed eetbaar zijn!

• Ook lekker: een beetje sap. Knijp een stukje citroen uit boven je vis, voeg wat sinaasappelsap toe aan een oosterse maaltijd en geniet!

Bron: Yahoo

Lees ook:

Gezond eten: de 10 beste keuzes
Voordelig en gevarieerd eten doe je zo
Waarom de recessie goed is voor de lijn

ConsuMed is een grote online gezondheidscommunity die met actueel en relevant gezondheidsnieuws en publieksvriendelijk geschreven medische informatie maandelijks ruim een half miljoen unieke bezoekers trekt. Volg ConsuMed via de site, op Facebook of via de nieuwsbrief.