lululemon athletica, Flickr.com

lululemon athletica, Flickr.com

Yoga is goed voor je lijf en voor je geest. Maar als je niet echt lenig bent, dan kun je je beter verdiepen in lach-yoga. Iedereen kan het, het zorgt direct voor een goed gevoel en maakt je op de termijn gelukkiger. Bovendien verbrand je met 10 tot 15 minuten per dag lachen toch al snel 10 tot 40 calorieën.

Uur lang klappen en lachen
De meeste mensen hebben de basis van lach-yoga al binnen twee dagen onder de knie. Na een week zou je er zelf ook les in kunnen geven. Het idee is eenvoudig: een uur lang worden oefeningen uitgevoerd waarbij mensen 20 tot 40 seconden lang lachen. Soms gaat het alleen om lachen, andere keren moet er ook bij geklapt of gesprongen worden. Dit kan lastig zijn: er is geen ruimte voor kritisch denken, je moet gewoon doen, zonder te denken dat je voor gek staat.

Doen alsof
Het leuke is dat je niet écht hoeft te lachen; het lichaam kan geen onderscheid maken tussen een echte, gemeende lach, of een neppe lach. In beide gevallen levert het direct resultaat op. Tijdens het lachen komen namelijk endorfine, dopamine en oxytocine vrij en samen zorgen die voor een heel goed gevoel: endorfine stilt pijn, dopamine geeft energie en wakkert het zelfvertrouwen aan en oxytocine zorgt voor een geluksgevoel.

Bronnen: Reuters, LiveStrong

Lees ook:

Ben jij de leider die ons nu klaar stoomt voor morgen?
Twee keer per dag tanden poetsen en andere ‘gezonde’ tijdverspillers
3 redenen waarom minder zelfvertrouwen meer succes oplevert