Foto: Claudia Pietryga

 

Essential Care is een goed verkocht merk in Europa. En ik begrijp wel waarom. De producten zijn natuurlijk, grotendeels biologisch en meestal geschikt voor veganisten. Leuke extra is dat de verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled materiaal, oude melkflessen wel te verstaan. Ik kreeg van BioReine twee proefverpakkingen van de Organic Rose Moisturizer en Gentle Herb Shampoo opgestuurd en twee kleine sachets van de Repair Lotion. Klik verder voor de review.

Organic Rose Moisturizer (5 ml – 9,75 euro, 50 ml – 28,50 euro)
De emulsie is ontwikkeld voor alle huidtypes, ruikt subtiel naar rozen en is licht van textuur waardoor hij makkelijk geabsorbeerd wordt. Dat hij goed wordt geabsorbeerd is inderdaad zo. Na het uitsmeren lijkt het wel alsof mijn huid heel eventjes lichtjes strak trekt om daarna  zacht te worden. Vooral mijn wangen voelen na gebruik extreem zacht aan (rare vergelijking maar bijna wasverzachter zacht!). Het is een hele lichte crème, vooral heerlijk in de zomer en ook geschikt als oogcrème.

Aloe vera juice*, filtered water, rose flower water*, jojoba oil*, coconut oil*, shea butter*, rose extract*, cetearyl alcohol (plantaardige oorsprong), cetearyl glucoside (plantaardige oorsprong), rosemary extract*, levulinic acid “& sodium levulinate & glycerine (plantaardige oorsprong), sea buckthorn*, lichen extract, xanthan gum (plantaardige oorsprong), rose essential oil*, eugenol* (uit rozenolie).
*Biologisch geteeld/geproduceerd (minstens 95% van het product)

Repair Lotion (75 ml – 16,50 euro, 200 ml – 25,50 euro)
Een lotion die toch heel rijk aanvoelt op de huid. Dit product is gemaakt voor de geïrriteerde huid en ook geschikt voor de tere babyhuid. De oprichter van Essential Care, Margaret, ontwierp deze lotion speciaal voor de eczeemklachten die in haar familie voorkwamen. De samenstelling is het resultaat van onderzoek en eigen ervaringen. Door de gunstige werking van kamille, calendula en aloë vera verzacht deze lotion huidirritaties en biologische olijfolie en karitéboter hebben een hydraterende werking.

Aqua, Olea europaea fruit oil*, Stellaria media extract*, Butyrospermum parkii butter*, Chamomilla recutita flower extract*, Calendula officinalis flower extract*, Cetearyl alcohol, Rosmarinus officinalis leaf extract*, Aloe barbadensis leaf juice powder*, Hypericum perforatum flower extract, Cetearyl glucoside, Glyceryl caprylate, Phenethyl alcohol, Xanthan gum *Biologisch geteeld/geproduceerd (min 95%)

Gentle Herb Shampoo (30 ml – 5,75 euro, 200 ml – 14,75 euro, 500 ml – 35,50 euro)
Ik heb een gevoelige hoofdhuid en van ingewikkelde kappershampoos loop ik dagen met jeuk rond. Deze shampoo bevat coco glucoside, echt één van de mildste reinigers die er maar bestaat op basis van suiker. Geen tot nauwelijks jeuk, heel fijn. Op de verpakking staat ‘balancing en conditioning’, maar ik vind het geen 2-in-1-product. Zonder conditioner voelt mijn haar namelijk een beetje stug aan.

Aqua, Coco glucoside, Cocos nucifera oil*, Urtica dioica extract*, Equisetum arvense leaf extract*, Lecithin, Rosmarinus officinalis extract*, Aloe barbadensis leaf juice powder*, Levulinic acid & sodium levulinate & glycerine (plantaardige oorsprong), Xanthan gum, Usnea barbata extract, Citric acid (natuurlijke pH regulator), Chamomila recutita extract*. *Biologisch geteeld/geproduceerd

Essential Care is onder meer te koop via BioReine. Een Vlaamse webshop waar je lekker makkelijk met PayPal en iDeal kunt betalen.