Bron: Food Guerilla

De mislukte oogst in de Verenigde Staten heeft wereldwijd gevolgen voor de prijzen van ons voedsel. Deskundigen waarschuwen voor een dreigende voedselcrisis als de verkeerde maatregelen genomen worden. De nijpende situatie legt opnieuw de kwetsbaarheid van ons globale voedingssysteem bloot. Volgens het NCDO, centrum voor mondiaal burgerschap en internationale samenwerking, winnen we de strijd voor wereldwijd gezond, eerlijk en duurzaam voedsel alleen als we samenwerken. Ze is daarom de campagne Food Guerilla gestart, waarmee ze kleine initiatieve steunt en verbindt die ons voedselsysteem gezonder, eerlijker en duurzamer maken. Een voorbeeld hiervan is My FoodStyle.

Voedingskundige Isabelle Groenstege startte deze zomer met My FoodStyle. Via Facebook en Twitter geeft zij elke dag eenvoudige tips voor duurzamer en eerlijker eten. Daarnaast heeft ze een coachingsprogramma ontwikkeld. Zo helpt ze mensen met het vinden van duurzamere en eerlijkere eetgewoonten die passen bij hun persoonlijke waarden en levensstijl. De tips van My FoodStyle kun je volgen via Facebook en Twitter.

Met de Food Guerrilla campagne zet het NCDO initiatieven als My FoodStyle in de spotlights. Via de website www.foodguerrilla.nl en een evenement rondom duurzaamheid geeft zij deelnemers een kans om een groter publiek te bereiken. Bezoekers van hun website kunnen stemmen voor hun favoriete initiatief. De winnaar ontvangt extra ondersteuning ter waarde van € 2.000,-.

(advertentie)
De lekkerste streekproducten thuisbezorgd
Streekbox selecteert verse producten van boeren uit de buurt. Net zo duur als in de supermarkt of bij de groenteboer.

Lees ook:

Praktische tips voor gezond en lekker eten

Eten volgens de Groente- en Fruitkalender

Computers, onderbroeken en 12 andere bijzondere producten van bamboe