Bron: FoundryParklln (Flickr.com)

Nederland is het land van de kaaskoppen. Er gaat geen dag voorbij of de gemiddelde Nederlander eet wel een bammetje met kaas. En een Nederlandse verjaardag is geen feest als er geen blokjes kaas zijn. Maar wist je dat je kaas ook voor andere doeleinden kunt gebruiken? We noemen vijf bijzondere toepassingen.

Medicijn
Mensen die lijden aan rosacea kunnen kaas gebruiken als medicijn. Rosacea is een veel voorkomende huidaandoening in het gezicht en kenmerkt zich door roodheid, couperose, bultjes en puistjes. De aandoening lijkt op acne, maar komt voor bij mensen boven de 30 jaar. Dr Marmur, de huidverzorgingsspecialist van Dr Oz, beveelt een kompres van ananas en kaas aan voor de verlichting van deze huidaandoening.

Gezichtsmasker
Heb je donkere kringen onder je ogen? Homemade beauty-blogger Victoria raadt een masker van cottage cheese aan. Smeer een dikke laag van deze kwarkachtige substantie onder je ogen en spoel het na een paar minuten weer af.

Heb je een droge huid? Dan is roomkaas de oplossing, aldus foodblogger Gulchathaii. Volgens hem is het zeer effectief om je gezicht met roomkaas in te smeren en het een paar minuten te laten intrekken.

Scrub
Behoefte aan een hydraterende en ex-foliƫrende scrub? Meng dan honing, suiker en roomkaas voor een natuurlijke en zachte scrub voor jouw gezicht. Je velletje is nog nooit zo zacht geweest!

Beeldhouwen
Ben je een fanatiek beeldhouwer, maar uitgekeken op steen? Maak dan van kaas jouw nieuwe hobby. Van kaas kun je praktisch alles maken, bewees kunstenares Sarah Kaufmann op de Indiana State Fair 2012. Zij maakte een eerbetoon van 100 kilo kaas aan de Indiana Dairy en Nutrition Council.

Huisdiermedicijn
Heeft jouw hond of kat geen zin in medicijnen? Verstop de pil dan in een blokje kaas. Medicijnen innemen was nog nooit zo makkelijk geweest. Voor een huisdier tenminste.

Bron: Mother Nature Network

Lees ook
Onderzoekers maken chocolade met helft minder vet
Groene stroom
14 opmerkelijke producten van bamboe