Bron: Bottelicious

De waterpomp kent een revival in Nederland. Er komt in Brabant op elke hoek een watertappunt. Maar daar blijft het niet bij. In alle dorpen, steden en langs fiets- en wandelroutes komen in de komende jaren gratis watertappunten. Dat zegt de Vereniging van waterbedrijven in Nederland, Vewin.

In samenwerking met waterbedrijven en gemeentes werkt de vereniging aan een landelijk dekkend netwerk van tappunten waar iedereen een flesje kan vullen met gratis kraanwater; een soort moderne dorpspompen. Nu al zijn ze te vinden in een aantal grote steden, maar volgens Vewin is er een groeiende vraag naar water. Het streven is om duizenden tappunten te plaatsen.

Het bedrijf Bottelicious speelt in op de groeiende vraag naar kraanwater. Het verkoopt heel veel verschillende hervulbare drinkflessen. Stel je even het standaard model hervulbare drinkwaterfles voor. En bedenk daar nu heel veel creatieve varianten op. Bedenk er meer. Kom op, je kunt er vast nog een paar bedenken? Ja, heb je een beeld van heel veel verschillende drinkwaterflesjes.

En dan zijn het er nog meer.

De drinkfles wordt een stijlicoon. Heren, kleine tip: het maakt niet uit hoe je haar zit, als je waterflesje maar goed is.

Lees ook:

Zou jij grachtenwater drinken?

Maak ambtenaren verslaafd aan kraanwater

Eerste duurzame watertappunt in Groningen