Foto: tommerton2010 via Flickr.com

 

Op zoek naar inspiratie om een oud meubelstuk weer nieuw leven in te blazen of andere kekke upcycle-ideeën voor je interieur? Klik verder voor zes websites waar DIY een nieuwe betekenis krijgt.

Ikeahackers
Wanneer je eens wat anders wilt met een IKEA meubelstuk, een tweedehandsje hebt gescoord óf een oud IKEA’tje wilt pimpen check dan zeker eens deze site ter inspiratie. Want hoezo kun je een kastje maar op één manier gebruiken? Ikeahackers.net

Dishfunctionaldesigns
Laura gebruikt oude materialen zoals servies en postkaarten om sieraden te maken. Op haar blog deelt ze aan de hand van thematische posts ideeën om je oude spullen een tweede leven te geven. Dishfunctionaldesigns.blogspot.com

Apartmenttherapy
Mooie overzichtelijke site met naast DIY’s (check ‘green living’ of ‘projects’) ook andere inspirerende pagina’s, zoals hometours en tips hoe je kleine ruimtes zo optimaal mogelijk kunt inrichten. Apartmenttherapy.com

Scraphacker
‘Hack the crap out of scrap’ is het motto van DIY-blogger Filippa. Als stadsbewoner begon ze haar eerste DIY’s met pallets en andere spullen die ze op straat vond. Op haar blog vind je onder meer geupcyclede meubels, interieurspulletjes en mode. Scraphacker.com

Recyclart
Grote verzamelsite met geupcyclede spullen. Geen tutorials, maar wel inspiratie. Kijk voor in huis vooral even bij de tag ‘furniture’ wanneer je op zoek bent naar spullen voor in huis.  Recycleart.org

Designsponge
Nog een prachtige verzamelsite waar je uren kunt surfen naar voor in huis. Veel for and afters, maar natuurlijk ook DIY’s en tips voor upcycling. Designsponge.com