Bron: Stephan Gara (Flickr.com)

Schone energie is niet alleen goed voor het milieu, het levert ook voordelen op voor de werkgelegenheid. Zo heeft windenergie sinds 2007 alleen al in Illionois, Amerika, zo’n 20.000 banen opgeleverd. En de verwachting is dat daar de komende jaren nog duizenden banen bijkomen. Daarnaast leverde zonne-energie zo’n 100.000 banen op in de Verenigde Staten. Deze banen betekenen voor deze mensen pensioensopbouw, een ziektekostenverzekering en een manier om rekeningen te betalen. Ook helpt het de lokale economie op gang.

Inkomsten
Uit onderzoek van de Illinois State University blijkt dat de lokale overheden tientallen miljoenen dollars aan belastinginkomsten heeft verdiend aan de windparken. En deze windprojecten zullen de komende jaren nog meer opleveren. Niet alleen voor de lokale overheden, maar ook bijvoorbeeld voor de boeren die hun grond verpachten.

Production Tax Credit
Schone energie brengt dus een ware revolutie teweeg. Maar het kan niet bestaan zonder subsidie. Bedrijven die schone energie generen, komen in aanmerking voor de Production Tax Credit. Dit houdt in dat er tien jaar lang 2,2 cent per kilowatt schone energie wordt uitgekeerd aan het bedrijf. Mocht deze subsidie voor schone energie stoppen, dan redden deze bedrijven het vaak niet en verliezen duizenden mensen hun baan. Toch zijn er in het Amerikaanse Congres nog steeds mensen die van de Production Tax Credit af willen. Zij subsidiëren liever de ouderwetse ‘vuile’ energie, ondanks al deze overduidelijke voordelen.

Bron: Treehugger

Lees ook
Zo word je een Franse boerin
Bill Gates betaalt miljoenen voor schone wc
Groene stroom die ook echt groen is