Foto: Lance Cheung, Flickr

De hoeveelheid zonne-energie die in Duitsland wordt opgewekt, groeit met fikse cijfers. In juli van dit jaar kwam er 543 MW bij, oftewel net zoveel vermogen als één kolencentrale van de  Maasvlakte levert. En juli was nog niet eens de beste maand. In juni was er een groei van 1.800 MW. In totaal kwam er in de eerste 7 maanden bijna 5.000 MW  aan vermogen bij.

Ter vergelijking: in heel 2011 werd er in Nederland 40 MW aan zonnepanelen geplaatst, nog niet een honderste van wat onze oosterburen in 7 maanden plaatsten. 

(Advertentie)
Vraag gratis offertes voor zonnepanelen aan van leveranciers uit je eigen regio.

De grote groei van zonne-energie in Duitsland in de eerste maanden van het jaar heeft mede te maken met veranderingen in de  subsidieregeling. Vanaf september is de subsidieregeling voor grote projecten namelijk minder ruimhartig en werden nog gauw verschillende projecten onder de oude regeling gefinancierd.

Installateurs en producenten wijzen er echter op dat de kostprijs van  zonnepanelen ook flink gezakt is. Sinds 2006 is de prijs met 65% gedaald. Ook zonder subsidie wordt zonne-energie elk jaar goedkoper.

Bron: Cleantechnica

Lees ook

2010, het jaar dat de zon doorbreekt in Nederland

Zelf zonnepanelen? Zo doe je het

Een schoen onderbroek is van bamboe