OpenDyslexic

OpenDyslexic

Ontwerper Abelardo Gonzalez heeft samen met onderwijskundigen een lettertype ontwikkeld dat mensen met dyslexie moet helpen met lezen. Het lettertype, OpenDyslexic, kan gratis gedownload worden en is al toegevoegd in Instapaper, een programma waarmee gebruikers webpagina’s kunnen opslaan op hun harde schijf.

Dikkere lijnen
Het is niet makkelijk om een lettertype te maken dat mensen met dyslexie helpt bij het lezen. De mate en manier waarop dyslexie zich uit, kan namelijk sterk verschillen. Dit lettertype wordt gekenmerkt door dikkere lijnen, die richting de onderkant zelfs nog wat dikker worden. Dit zou een tekst voor veel mensen beter leesbaar moeten maken. Gonzalez kwam hierop door samen te werken met onderwijskundigen en hun onderzoeksrapporten te bestuderen.

iPhone en iPad
Het lettertype OpenDyslexic kan gebruikt worden met een andere app, die ook door Gonzalez ontwikkeld is: openWeb. Die app wordt geïnstalleerd op de iPhone of iPad, waarna het de tekst in browsers omzet in OpenDyslexic. Inmiddels is het lettertype ook al beschikbaar voor Android toestellen. Mogelijk wordt het binnenkort nog vaker gebruikt; Google, Sony en Amazon hebben al aangegeven belangstelling te hebben voor het font.

Bron: MedicalXPress

Lees ook:

7 natuurlijke tips tegen verkoudheid
Hoe de herfst je blij maakt
Honing helpt tegen puistjes

ConsuMed is een grote online gezondheidscommunity die met actueel en relevant gezondheidsnieuws en publieksvriendelijk geschreven medische informatie maandelijks ruim een half miljoen unieke bezoekers trekt. Volg ConsuMed via de site, op Facebook of via de nieuwsbrief.