De poging van Shell om via een kort geding Greenpeace-protesten verboden te krijgen is mislukt. De oliemaatschappij wilde een algeheel protestverbod binnen een straal van 500 meter rondom alle Shell-gebouwen in de wereld op straffe van een dwangsom van 1 miljoen euro. Daar gaat de President van de Rechtbank Amsterdam niet mee akkoord. “Toewijzing van dit verbod zou betekenen dat Greenpeace geen enkele actie zou kunnen uitvoeren die van invloed zou kunnen zijn op de bedrijfsuitoefening van Shell. Zo’n verbod gaat te ver.”

Greenpeace voert al lange tijd actie tegen Shell, recentelijk vooral vanwege de olieboringen op de Noordpool. Lees ook onze andere berichtgeving op hetkanWel:

Shell stopt nu alweer met Noordpoolboringen vanwege … ijs
Amerikaanse overheid trekt boorvergunningen Shell in
“Shell gebruikt verouderd materiaal bij proefboringen”
Nu zegt oliebedrijf Total het ook: boren op Noordpool wordt ramp

Het hele persbericht lees je hier.