Je neemt wat dierlijke cellen waarvan je de genen een beetje aanpast. Die stop je in een bioreactor waarin ze vermenigvuldigen. En na nog een paar bewerkingen heb je materiaal waarmee je in een 3D printer leer kunt maken. Daar komt verder geen dier meer aan te pas.

Dat is wat Modern Meadow, een Amerikaanse start-up in kweekvlees, wil realiseren. “Ik denk dat we tegen het einde van het jaar in staat zijn om een lapje leer van twee bij twee centimeter te produceren, dat is gemaakt zonder dat een dier daarvoor het leven heeft gelaten,” voorspelt Andras Forgacs, de CEO van Modern Meadow.

Lees de rest van dit artikel op Duurzaam Nieuws.

Lees ook:

Chris Anderson: Na de digitale revolutie, nu de dingen-revolutie

Bedrijf print werkende fiets

Geen dak voor zonnepanelen? Bereken je winst met Winddelen