Mensen in het door Sandy getroffen dorp Far Rockaway, Queens, kunnen hun mobieltjes opladen bij de ‘Rolling Sunlight’ van Greenpeace. De campagnetruck is voorzien van zonnepanelen en schiet te hulp in het zwaar getroffen gebied. ‘Alles is hier verwoest en mensen hebben honger. We doen samen met organisaties als Occupy New York zoveel mogelijk om mensen in de eerste hulp te voorzien’, zegt Keiller McDuff van Greenpeace Verenigde Staten die in Far Rockaway is.

Terwijl mensen in de rij staan voor voedsel en hulpgoederen, leveren ze hun telefoons en kleine apparatuur af bij Greenpeace om deze op te laden.

De ‘Sunlight’ wordt normaal gesproken gebruikt voor de Amerikaanse Greenpeace-campagne voor duurzame energie en tegen kolencentrales.

Lees ook:

Markt voor groene energie reageert opgetogen op kabinetsplannen

Anti-groenen raken bloednerveus

Natuurvriendelijke cosmetica die eindelijk ook betaalbaar is