Official U. S. Navy Imagery, Flickr.com

Official U. S. Navy Imagery, Flickr.com

De Britse wetenschapper Stephen Salter heeft in samenwerking met Bill Gates patent aangevraagd op een manier om enorme stormen te voorkomen. Hij ontdekte namelijk een eenvoudige en goedkope technologie, waarmee stormen als Sandy in de toekomst verzwakt kunnen worden. Hierdoor zou het effect ervan een stuk minder groot zijn. De technologie is gebaseerd op oude autobanden.

Enorme plastic buizen
Het idee is om duizenden banden samen te binden om enorme plastic buizen te ondersteunen die tot 100 meter de oceaan in gaan. De buizen zorgen ervoor dat bij golfbewegingen het warme oppervlaktewater zich vermengt met het koude water dieper in de oceaan. Dit zorgt ervoor dat het water onder 26,5┬░C terecht komt, de temperatuur waarop orkanen gevormd worden. Om effectief te zijn, zouden er zo’n 140 tot 150 buizen moeten worden aangebracht. Met speciale radarsignalen kan voorkomen worden dat boten er tegenaan varen.

Salter Sink
Het idee voor het systeem – dat Salter Sink genoemd wordt – werd in 2007 voor het eerst gepresenteerd aan de Amerikaanse overheid, nadat Katrina had toegeslagen. Het is vervolgens verder ontwikkeld door Intellectual Ventures, een bedrijf dat financieel ondersteund wordt door Bill Gates van Microsoft. De Amerikaanse overheid is erg ge├»nteresseerd in het systeem, omdat de kosten veroorzaakt door orkanen sinds 2002 al op zijn gelopen tot meer dan 200 miljard dollar.

Bron: Guardian

Lees ook:

Anti-kernenergietruck helpt Sandy-slachtoffers aan stroom
Klimaatactivisten crowdfunden heftige verkiezingsspot Swingstaten
Nieuwe lijn betaalbare natuurcosmetica op basis van noni-vrucht