Dingen voor jezelf houden kan leuk zijn, maar dat delen echt meer plezier geeft, daar zijn de meeste mensen het wel over eens Op de 14de november 2012 wordt de allereerste Global Sharing Day, of Samen Delen Dag gehouden. De Engelse organisatie The People Who Share maakt van ‘samen delen’ een wereldwijd evenement. Mensen uit 50 landen doen mee en willen met de dag aantonen dat dingen samen delen gemakkelijk is, eenvoudig en nog leuk ook.

Iedereen kan meedoen door bijvoorbeeld een maaltijd te delen, een autorit, muziek, apparaten die weinig gebruikt worden, vaardigheden, tijd, haargel of wat dan ook: kleding, maaltijden, boeken, maar ook grotere projecten als ruilwinkels. Tussen 13.00 uur en 14.00 uur locale tijd, wil de organisatie een wereldrecord vestigen met de Grootste Samen Delen-party ter Wereld, of ‘Greatest Share on Earth’.

(Advertentie) 30% korting voor hetkanWellers op evenement over de deeleconomie
Wil je weten hoe je meer voor elkaar krijgt in de deeleconomie? Onze partner, Ode, geeft je 30% korting voor een uniek evenement met Juul Martin, voorvechter van de deeleconomie. Geef je nu op met de: actiecode HKW30

Evenementen

De volgende activiteiten zijn al gepland:

-Een leenbibliotheek voor spullen in New York waar mensen dingen kunnen plaatsen om uit te lenen. De volgende voorwerpen zijn al beschikbaar: een fototoestel, een drilboor, een iPad en een opblaasmatras.

-In Australië organiseert de professionele ontmoetingsruimte Hub Melbourne een Sharable Launchparty, of ‘Samen Delen Startfeest’

-In Londen brengt het bedrijf Mozilla financiële experts, investeerders en idealistische ondernemers met elkaar in contact rond het vraagstuk: hoe betaal je een economie van ‘samen delen’? In datzelfde Londen staat in het Lagerhuis een parlementaire receptie op til onder het motto: ‘Een economie van Samen Delen, Onze Democratische Toekomst.’

-Het Franse bedrijf Skilio heeft als missie het uitwisselen van competenties of ‘skill sharing’. Voor deze dag organiseren zij een live wereldwijde uitwisseling van vaardigheden, een ‘global skill swap’ met online sessies over een hele reeks onderwerpen variërend van yoga tot coaching van bedrijven.

Ook Istanbul doet mee: een evenement in de stad waar mensen een veelheid aan voorwerpen en diensten kunnen uitwisselen, en foto’s kunnen inzenden om te delen met de deelnemers.

Meedoen

Als je mee wilt doen, kun je de Meetup page bezoeken om evenementen te zoeken die bij jou in de buurt plaatsvinden. Of zelf een activiteit starten. Elke dag komen er evenementen bij.

Bron: Rodale, Sharable

Lees ook

Zo kies je voordelig groene stroom

Nederlanders massaal bereid elkaar te helpen

Negenjarige haalt postuum 1,2 miljoen dollar op voor goed doel