Foto: 416style, Flickr

De PVV wil dat het Europese verbod tegen gloeilampen wordt teruggedraaid. De partij vindt dat de EU burgers hun vrijheid afneemt met het verbod. Ook zouden mensen de warmte van de gloeilamp missen.

(Advertentie)
In Nederland zijn zonnepanelen al rendabel zonder subsidie. Vraag gratis offertes aan voor zonnepanelen, van leveranciers uit jouw regio

De partij grijpt de koude wintermaanden aan om eens lekker nostalgisch te worden over de goede oude gloeilamp. Het AD schrijft: “PVV-Kamerlid Machiel de Graaf vindt dat het verbod alleen maar is voortgekomen uit groen-socialistische argumenten om mensen hun vrijheid af te nemen. Ook zou uit onderzoeken blijken dat de vervangende led-lampen en spaarlampen helemaal niet goed zijn voor het milieu.”

De PVV vergeet echter dat 1 op de 5 huishoudens zich zorgen maakt over hun hoge energienota. Een gemiddeld huishouden zou €60 euro per jaar extra aan stroom moeten betalen, als het weer teruggaat naar gloeilampen. Zouden burgers ook de vrijheid terug willen om teveel te betalen?

Bron: AD

Lees ook
6 dingen die jij kunt doen om je energienota laag te houden
Energiemarkt groeit 165% in 2 jaar