Foto: apple_pathways via Flickr.com

Sieraden zie je graag praktisch opgeborgen. Het liefst niet weggestopt in dozen, want dan zie je niet wat je hebt en gebruik je je sieraden waarschijnlijk minder vaak dan je zou willen. Vandaag tien stijlvolle maar goedkope ideeën om ze netjes en overzichtelijk op te bergen.

 

Neem een paar simpele flessen om armbanden omheen te wikkelen. Leuk in dit oude wijnkistje aan de muur of op je toilettafel. Bron.

 

 

 

Je kunt sieradenbomen bij diverse woonwinkels kopen, maar waarom niet zelf maken? Van een échte ‘boom’. Bron.

 

 

 

 

Heb je veel kleine sieraden? Wat dacht je van ijsblokjeshouders bijvoorbeeld opgeborgen in een ladekastje. Bron.

 

 

 

Of maak je eigen ringenhouder. Handig! Bron.

 

 

 

 

 

Hang lange kettingen op aan een (tweedehands) kapstokje of maak er zelf eentje van een plankje met een paar mooie knoppen. Bron.

 

 

 

 

Letterbakken ouderwets? Niet op deze manier. Schuur een letterbak (van de kringloop) lichtjes en geef de bak eventueel een likje verf. Monteer er vervolgens een paar haakjes in en opeens heb je een stijlvol sieradenkastje. Bron.

 

 

 

Hou je van van een meisjesachtige stijl? Denk dan aan tweedehands theekopjes waarop je oorbellen drapeert gecombineerd met een etagère waarop je al je schatten uitstalt. Bron.

 

 

 

Wat dacht je van een oude (hand)hark op z’n kop aan de muur?Simpel, maar doeltreffend. Bron.

 

 

 

 

Ga bij een kringloopwinkel (of Doe-het-zelf-zaak) op zoek naar deurknoppen en bevestig ze op een display die je eventueel bekleedt met een leuk stofje. Bron.

 

 

 

Neem een oude wissellijst naar keuze, verf die eventueel in een leuke kleur en bevestig er bijpassende touwtjes tussen of haakjes die je op de muur erachter bevestigt. Bron.