stevendepolo, Flickr.com

stevendepolo, Flickr.com

December is voor veel mensen een dure maand: cadeautjes, luxe maaltijden en familiebezoekjes kunnen een flinke aanslag plegen op je portemonnee. En dan heb je natuurlijk ook nog een mooie kerstoutfit nodig. Gelukkig hoeft die niet duur te zijn. Je kunt tegenwoordig namelijk hele leuke tweedehands kleding kopen. Je moet alleen weten hoe je het aanpakt. Een aantal tips:

• Kijk in de hele winkel. Kringloopwinkels zijn net als gewone winkels; over het algemeen is alles goed gesorteerd, maar je vindt ook wel eens iets op een plek waar het eigenlijk niet hoort, of waar je het eigenlijk niet verwacht. En dat zijn vaak de beste koopjes.

• Pas verschillende dingen. Kringloopwinkels hangen vol met kleding waarvan niet altijd goed te zien is hoe het valt of wat het daadwerkelijke model nu eigenlijk is. Door de kleding te passen, kun je direct zien of het wat voor je is. Bovendien kun je combinaties maken. Bijna elke kringloopwinkel heeft wel een pashokje, dat daar speciaal voor gemaakt is.

• Praat met medewerkers. Zij weten vaak precies waar de mooie dingen hangen en wanneer er weer nieuwe aanvoer komt. Een band opbouwen kan dus behoorlijk lonend zijn. Uiteraard lukt dat niet in één keer; daarvoor zul je wat vaker moeten komen.

• Kijk verder dan je neus lang is. Voor veel mensen hebben kringloopwinkels maar weinig aantrekkingskracht en dat is niet geheel onterecht. Veel winkels zien er rommelig uit en verkopen ook veel troep. Toch moet je daar doorheen kijken en dingen af en toe uit de context halen. Dan blijkt iets soms veel mooier te zijn dan je dacht.

• Neem de tijd. Een kringloopwinkel is minder overzichtelijk dan een gewone winkel. Wil je slagen voor een mooie outfit, dan moet je dus geen haast hebben. En slaag je niet in één keer? Dan zijn er vast nog wel een aantal winkels in de buurt te vinden.

• Verwacht geen wonderen. Er zijn genoeg kringloopwinkels waar je geen juweeltjes zult vinden. Het is maar net wat er aangeboden wordt. Daarom kun je vaak beter een paar kringloopwinkels in een dure buurt bezoeken, dan in een dorpje achteraf. De prijzen liggen dan misschien iets hoger, maar het aanbod is ook groter.

Bron:The Guardian

Lees ook:

Goed voor je huid én portemonnee: natuurlijke cosmetica op basis van tropische noni-vrucht

Het is makkelijker dan ooit om echt rijk te worden

‘Armste’ president ter wereld geeft 90% van zijn inkomen weg